Auteurs: Peter R. Scholtes, B.L. Joiner & B.J. Streibel

Het Team-handboek bevat praktische inzichten voor allerlei soorten teams, waaronder managementteams, multifunctionele teams die zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe producten, en werkgroepen. Het biedt ondermeer:

  • Inzicht in de rol van teams binnen de strategie en structuur van organisaties
  • Een methode voor probleemoplossing
  • Een methode voor succesvol projectmanagement
  • Richtlijnen voor team-technieken
  • Strategieën voor procesverbetering
  • Een beschrijving van teamdynamica en de ontwikkelingsfasen van een team
  • Richtlijnen voor conflictoplossing

Veel uiteenlopende methodes en tips komen in dit boek aan de orde. Het is een goed boek voor studenten, adviseurs en trainers, dit het ook als naslagwerk kunnen gebruiken.

Doelgroep: Studenten, trainers, adviseurs.
Waardering 

Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl Of bij Managementboek.nl

Het Team-handboek Scholtes Joiner Streibel

Recensie Biblion

Een handboek voor het werken met teams, gebaseerd op jarenlange kennis, ervaringen (ook van lezers) en inzichten, waardoor dit boek kon uitgroeien tot een klassiek standaardwerk. Behalve als naslagwerk is het boek met name geschikt om te gebruiken als praktisch hulpmiddel bij teamwerk, zoals voor het management als voor de werkers zelf. Na een uitgebreide bespreking van de context van teamwork in een competitieve omgeving met een wetenschappelijke en statistische onderbouwing, komt de sponsorrol van het management aan de orde, waarbij concreet op projecten wordt ingegaan, inclusief de planning en efficiente besluitvorming. Dan komen de verbeterstrategieen aan bod, gericht op kwaliteit en kwaliteitszorg, mede in het kader van teamontwikkeling, waarbij ook de veelvoorkomende problemen in (multifunctionele) teams in diagnostisch perspectief worden besproken. De vier bijlagen: leiderschap, teamwork, vergadervaardigheden en literatuur completeren deze uiterst praktische handleiding.

(Biblion recensie, Drs. A. Schipper MM)

Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl Of bij Managementboek.nl