Tools voor Teams

De toolbox voor succesvolle samenwerking

Auteurs: Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen

Doelgroep: Teamleiders, teamcoaches, studenten

Tools voor Teams is bedoeld als handleiding met gerichte, praktische werkvormen om teams effectiever, wendbaarder en leuker te maken.  Vanuit het 4-dimensies model voor succesvolle teams worden 14 thema’s behandeld die van invloed zijn op teamsucces. Per thema worden werkvormen aangeboden om heel gericht mee aan de slag te gaan. 

Thijs Rijnbergen

Beschrijving

Teams staan onder grote druk. Er moet gepresteerd worden en dat tegen lagere kosten, met minder mensen. Samenwerken is de sleutel tot succes, maar waar samen gewerkt wordt ontstaan ook problemen.

In onze praktijk zien we veel teams, teammanagers en teamcoaches worstelen met tal van vragen:

  • Hoe zet ik gedoe en onrust om in plezier en succes.
  • Hoe bevorder ik de inbreng van teamleden?
  • Hoe zorg ik voor efficiënte en inspirerende vergaderingen.
  • Hoe zorgen we ervoor dat we besluiten nemen waar iedereen achter staat?
  • We hebben binnenkort een teamdag, hoe kan ik die zo invullen dat de dag leuk én effectief is?

Ook zien wij de tendens om meer zelf te doen, minder externen in te huren. Daarom is er nu dit boek. Een route-map naar de juiste interventie voor iedere situatie op het juiste moment. Met concrete werkvormen en adviezen om van je team een topteam te maken!Ontwikkel je teams

Teambelevingsonderzoek

Tools voor Teams helpt je om gericht aan de slag te gaan met de ontwikkeling van je team. Ter voorbereiding op een teamtraject hebben kun je TeamQ inzetten. Deze online tool brengt de samenwerking in je team in kaart op de 4 dimensies van effectieve teams. Hiermee maakt je een vliegende start met je teamtraject!